Articole
Cantarirea bebelusilor, Cantare pentru bebelusi

Cantarirea bebelusilor, Cantare pentru bebelusi

Cantarirea bebelusilor

Greutatea media la nasterea unui bebelus este de 3000-3500 g. Majoritatea nou-nascutilor in primle zile dupa nastere scad in greutate cu pana la 10% din greutatea initiala. Recuperarea acestei pierderi se face in primele 7-14 zile de viata. Aceasta inseamna ca in prima luna cresterea este de aproximativ 500 g, adica la o luna sugarul cantarind 3500-4000 g. Pentru urmarirea greutatii bebelusului se folosesc cantare speciale, in afara de citirea propriu-zisa sunt prevazute si cu functia tara, pentru a scadea greutatea scutecului sau paturicii care se pune pe acesta.
Cresterea zilnica – In medie nou-nascutul creste cu 30g/zi. Aceasta crestere este neregulata, greutatea sugarului variind de la o zi la alta.
Cantarirea bebelusului – Aceasta nu trebuie facuta in fiecare zi, este suficient un control saptamanal, facut la aceeasi ora si cu acelasi cantar (pentru a elimina oscilatiile in greutate date de cantare diferite). Daca este vorba de un nou-nascut prematur, bolnav sau subponderal, se vor face cantariri mai dese.

Daca in casa exista un cantar pentru bebelusi este de preferat ca prima cantarire sa se faca in ziua sosirii de la maternitate, pentru ca sunt diferente importante intre diferitele tipuri de cantare. Cifrele constatate la fiecare cantarire se noteaza in caietul intocmit de mama dupa indicatiile medicului.
Conditii de respectat la cantarirea bebelusului:

  • cantarul se aseaza pe un plan solid, perfect orizontal
  • inainte de cantarire se verifica daca este la gradatia 0
  • se aseaza pe cantar o paturica sau un scutec curat si se apasa butonul tara, gradatia fiind din nou la valoarea 0
  • se cantareste apoi sugarul si se noteaza valoarea intr-un caiet.

Greutatea corporala a sugarului.
Cresterea se face in medie dupa urmatorul grafic:

  • in primele 3 luni – 25-30 g/zi (750-900 g/luna)
  • de la 3 la 6 luni – 20 g/zi (600 g/luna)
  • de la 6 la 9 luni – 15 g/zi (450 g/luna)
  • de la 9 la 12 luni – 8-10 g/zi (250-300 g/luna)

Copilul cand nu mai poate fi cantarit cu cantarul pentru bebelusi dar nici nu poate sta singur in picioare sa se cantareasca cu cantarul pentru adulti, se cantareste un adult cu bebelusulul in brate iar apoi singur si diferenta dintre cele doua cifre reprezinta greutatea celui mic.

 

Oferta noastra de cantare pentru bebelusi o puteti gasi aici, in magazinul Bebecarucior.ro

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top